Black Sea Region Wines&Spirits Contest’ 2018 și Expovin Moldova’ 2018


expovin-moldova

În perioada 21-23 februarie, la Chișinău a avut loc Expoziția internațională specializată EXPOVIN Moldova’ 2018 la care au participat cele 4 asociații IGP, cu un stand unificat sub egida Vinului Moldovei. Au fost organizate 6 ateliere de lucru dedicate cu prezentarea vinului și divinului.

Un eveniment deosebit în cadrul EXPOVIN Moldova l-a reprezentat master class-ul dedicat, organizat în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului,  sub ghidajului renumitei Caroline Gilby, Master of Wine, expert autoritar din Marea Britanie, la care au fost degustate 21 vinuri cu Indicație Geografică Protejată, de la 18 companii prezentate. Participanții sunt producători, reprezentanți ai organizațiilor de stat, jurnaliști, cumpărători.

Evenimentul-cheie al proiectului l-a constituit BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2018. La evaluarea probelor de vinuri și a băuturilor alcoolice au participat 22 de degustători din 17 țări (Franța, Marea Britaniei, Corea, Canada, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Polonia, Belarus, Rusia, Ungaria, Italia, Germania, Azerbaidjan, Georgia, Republica Cehă și România) și 23 – din Moldova. În rezultat au fost decernate 7 medalii mari de aur, 58 aur, 66 argint.


Copyright © 2008-2019 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved