Vernisajul Vinului a bucurat oaspeții cu cele mai bune vinuri albe și rose

noutati

2019-04-25_15-53-09

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc “Vernisajul Vinului”, eveniment în cadrul căruia au fost degustate cele mai bune vinuri albe și rosé, dar au fost lansate și noi produse vinicole. Vernisajul, ajuns la cea de 16-a ediție, este organizat de două ori pe an de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), sub egida brand-ului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, și își propune să promoveze cultura de consum a vinului de calitate. Cei peste 1 000 de participanți au votat vinurile favorite iar în final vinul “Metafora”, de la Gogu Winery,  a fost desemnat ”Vernisajul în alb” al acestei ediții, iar ”Vernisajul în rose” a fost desemnat „Fetească Neagră” de la Cricova.

La acest eveniment,  care reprezintă o platformă de lansare a produselor vinicole autohtone și  de comunicare între producători și consumatori, au participat 50 de companii vinicole din cele 3 regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din Republica Moldova: Codru, Valul lui Traian, Ștefan Vodă și au fost degustate peste 300 de vinuri albe, rosé și roșii, tinere și mature.

O noutate a acestei ediții a constituit-o prezentarea, într-o zonă special amenajată, a vinurilor moldovenești  medaliate cu aur la concursurile naționale și internaționale care au avut loc în 2018. Vinul Moldovei a fost  distins cu 190 de medalii de aur și 300 de argint, bronz și mențiuni în cadrul a 28 de competiții de top, iar vinurile premiate sunt prezentate în „Catalogul de Aur al vinurilor moldovenești – 2018”. Printre aceste vinuri se numără  cele din regiunea Codru produse de cramele Asconi, Carpe Diem, Castel Mimi, Chateau Vartely, Doina, Vin Maurt, Migdal-P, NIS Struguraș, Vinăria Dac, Vinuri Ialoveni, Wine International Project, alături de vinurile din regiunea Ștefan-Vodă de la cramele Basavin, Et Cetera, Gogu Winery, Purcari, Rădăcini, Sălcuța, Suvorov-Vin, Timbrus și Vinăria Nobilă. De asemenea, vinurile din regiunea Valul lui Traian ale cramelor Bostavan, Cricova, DK Intertrade, Fautor, Gitana Winery, Minis Terrios, Novak Winery, Tomai Vinex ,Vinăria din Vale, Vinuri de Comrat au fost distinse cu numeroase medalii. Catalogul vinurilor medaliate cu aur poate fi vizualizat aici.

În cadrul acțiunii de caritate – „In Vino Caritas”: Covalciuc Victor și Cristina Buga de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au primit din partea organizatorilor seturi de ustensile pentru pictură la procurarea cărora au contribuit toți cei care au achiziționat bilete, o parte din suma acumulată fiind donată. Iar expoziția de tablouri ale discipolilor Academiei au fost admirate de oaspeții acestui eveniment rafinat.

Cea de-a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

 


Copyright © 2008-2019 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved