Mondial de Bruxelles: 26 de medalii pentru vinurile moldovenești


concours-mondial-bruxelles

Cea de-a 25-a ediție a Concours Mondial de Bruxelles, care s-a desfășurat în perioada 17-18 mai 2018 în districtul Haidian, Beijing din China s-a soldat cu 26 medalii pentru vinurile din Republica Moldova dintre care 5 medalii de aur și 21 medalii de argint.

Aceasta este prima dată când un concurs de vin de o asemenea amploare și semnificație a avut loc în Asia. La Mondial de Bruxelles au participat 9,180 probe din 48 țări ale lumi, iar din Republica Moldova au fost expediate 85 probe de la 25 de vinării din țară.

Membrii juriului, în număr de 330 persoane din 48 țări, recunoscuți pe plan internațional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile, au fost aleși riguros pentru competiție. Dintre ei au făcut parte ingineri și oenologi, scriitori de specialitate și critici, cumpărători și expeditori internaționali, jurnaliști, cercetători și reprezentanți ai organizațiilor din industrie.

Concours Mondial de Bruxelles (CMB) a ajuns la cea de-a 25-a aniversare, jubiliară. Obiectivul său principal este de a oferi consumatorilor o garanție: că vor diferenția vinurile de o calitate incontestabilă, oferind o experiență cu adevărat plăcută de a degusta vinuri din întreaga lume. Concursul este organizat într-o țară diferită în fiecare an, cu scopul de a accentua caracterul său internațional și de a spori expunerea vinurilor premiate.


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved