Noi posibilități pentru dezvoltarea și pregătirea specialiștilor din domeniul vitivinicol

noutati

screen-shot-2018-07-02-at-09-53-02

Miercuri, 27 iunie 2018 a avut loc ședința de semnare a Memorandumului de colaborare între Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Școala Profesională Leova (ȘPL) în cadrul unei adunări generale a corpului didactic al ȘPL. Scopul acestuia este de a fortifica, prin eforturi comune, pregătirea tinerilor specialiști în domeniul vitivinicol, precum și a-i familiariza cu bunele practici, care vor fi puse în experimentare de producere pe terenurile agricole ale ȘPL, astfel încât aceste cunoștințe să asigure o dezvoltare durabilă a sectorului vitivinicol din Republica Molodva.

Urmare a înțelegerii dintre părți, s-a luat decizia de a crea şi ţine un Lot experimental-demonstrativ pe terenurile agricole ale Școlii Profesionale din Leova pe o suprfață de cca 2,57 ha, unde urmează a fi puse în experimentare 6 soiuri, 4 scheme de plantare (densitatea vițelor – de la 2899 până la 5435 vițe/ha), 3 forme de butuc (Guyot, Royat și Cazenave), 3 norme de încărcare a butucilor cu struguri, managementul solului, viticultura biologică  etc. De asemenea, se prevede asigurarea funcționalității secției de microvinificație, care ar asigura o pregătire mai bună a specialiștilor oenologi.

La finalul experimentărilor indicate va fi elaborată, editată și diseminată o broșură cu titlul „Particularitățile producerii produselor vitivinicole cu IGP/DOP în condițiile Republicii Moldova”.


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved