Oficiul Naţional al Viei şi Vinului şi Serviciul Vamal vor colabora pentru sporirea competitivităţii vinurilor originare din Republica Moldova

noutati

screen-shot-2018-08-21-at-22-22-03

Prin semnarea Acordului, cele două instituții se obligă să acorde, cu titlu gratuit, accesul reciproc la datele din sistemele informaţionale deţinute, fapt ce va simplifica procedura de certificare a originii produselor, economisind și timpul vinificatorilor. De asemenea, va fi posibilă realizarea unor studii de piață și cercetări cantitative necesare unei bune activități de marketing desfășurate de sectorul vinicol.

De asemenea, unul din obiectivele importante ale Memorandumului îl constituie conlucrarea în scopul prevenirii fraudelor și depistării produselor contrafăcute, protejarea proprietății intelectuale (în special a produselor vitivinicole cu IGP și DOP cât și a altor mărci comerciale).

Oficiul Național al Viei și Vinului este instituția publică constituită prin Legea viei și vinului pentru a implementa politicile statului în domeniul vitivinicol. Misiunile de bază ale Oficiului sunt: promovarea vinurilor de calitate prin intermediul programului Wine of Moldova, gestionarea producerii vinurilor cu IGP și DOP; asistență și consultanță sectorului vitivinicol al Republicii Moldova.


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved