Vinul Moldovei la expoziția ,,Republica Moldova prezintă” din orașul Brașov

noutati

brasov_2019_1

Vinul Moldovei devine tot mai cunoscut și este cel mai reprezentativ ambasador al țării noastre peste hotare. În perioada 14-16 iunie, 17 vinificatori reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova. A legend alive” vor participa, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului la cea de-a doua ediție a expoziției ,,Republica Moldova prezintă” care se va desfășura în Piața Sfatului din orașul Brașov.

Daniela Donțu, Expert media&branding, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Pe lângă faptul că România este vecinul țării noastre, piața de peste Prut este una extrem de importantă pentru Vinul Moldovei, ea clasându-se în fruntea clasamentului pentru  valoarea exporturilor vinului de calitate. Acest lucru denotă interesul în continuă creștere a consumatorilor români pentru Vinul Moldovei – un produs de calitate, apreciat la concursurile internaționale de profil. Pe parcursul acestui an urmează să fie organizate evenimente similare și în alte orașe ale României  precum Iași, Cluj Napoca, Baia Mare și Snagov. ”

Timp de 3 zile, în Piața Sfatului din Brașov se va afla POP Up-ul Vinul Moldovei, care va găzdui master-classuri și prezentări ale vinurilor și vinăriilor moldovenești  dedicate iubitorilor de vin, reprezentanților din industria HORECA, jurnaliștilor dar și autorităților locale. Totodată, cei 17 vinificatori prezenți vor avea propriile standuri dedicate, la care vor face degustări ghidate ale produselor lor, oferindu-le consumatorilor români posibilitatea să descopere oferta turismului vitivinicol a țării noastre, să se delecteze cu gustul unic al Vinului Moldovei, dar și să cumpere vinurile preferate la prețuri speciale.

Printre cramele prezente la Brașov se numără: „ Alianța Vin”, „Bostavan”, „Bardar”, „Cricova”, „Chateau Vartely”, „Doina Vin”, „Fautor”, „Timbrus”, „Mileștii Mici”, „Maurt”, „Purcari” , „Tomai-Vinex”, „Vinăria Hâncești”, „Vinăria din Vale” și micii producători de vinuri:„Nicolae Tronciu ”,  „Tudor Agachi ”și „Novak winery ”.

Evenimentul „Republica Moldova prezintă” va găzdui o expoziție cu vânzare de produse moldovenești, un forum bilateral destinat oamenilor din domeniul afacerilor și al investițiilor, de vinuri și un program artistic cu participarea artiștilor moldoveni „Alex Calancea Band și Lupii”. Alături de Vinul Moldovei, la expoziție vor fi și producători de produse alimentare, fashion și  din alte industrii creative.


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved