Vinul Moldovei – oaspetele de onoare la gala organizată de celebrul ghid culinar „Gault & Millau” din Polonia. Autenticitatea Vinului Moldovei a fost înalt apreciată de oaspeții prezenți

comunicat de presa

dmf_0625

Vinul Moldovei cucerește noi culmi și devine un produs omniprezent pe mesele consumatorilor europeni. Cea de-a cincea gală organizată de celebrul ghid culinar „Gault & Millau” la sfârșitul lunii noiembrie în Polonia, a inclus un exercițiu gastronomic la care tradițiile vinicole ale țării noastre au fost combinate perfect cu bucătăria internațională. Evenimentul constituie un pas important pentru alinierea la tendințele europene.

Cartea de vizită a țării noastre – Vinul Moldovei a fost vedeta serii, oferindu-le oaspeților prezenți detalii despre patrimoniul, cultura și tradițiile Republicii Moldova.

Reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, opt vinificatori moldoveni, au oferit oaspeților posibilitatea de a descoperi aroma inedită și gustul inegalabil al produsului mândriei naționale. Selecția de vinuri moldovenești a fost asigurată de către Tomasz Kolecki, maestru polonez al somelierilor și participant multiplu la finala Campionatului European al Somelierilor, membru al Asociației somelierilor din Polonia. Cei 750 de oaspeți, dintre care peste 450 de chefi din întreaga Polonie, s-au delectat cu un spumant Rădăcini Reserve brut, vinurile: „Fetească Neagră” (Vinăria din Vale), „Fetească Albă” (Asconi), „Traminer Riesling” (Fautor), „Negru de Purcari” (Purcari), „Roșu de Bulboaca” (Castel Mimi), „Chardonnay” (Chateau Vartely) și divin Aroma.

Gala ”Gault&Millau” cunoscută drept una de elită în domeniul gastronomiei mondiale, s-a desfășurat în interiorul spațios al Alber Expo din Gdansk, Polonia. Pe parcursul marelui eveniment, oaspeții au fost întâmpinați cu un spumant, pe parcursul serii au fost organizate show-uri culinare în care chefii au pregătit bucate originale  pe care le-au combinat corect cu Vinul Moldovei, iar seara a fost încheiată cu un divin.

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Un popor poate fi cunoscut prin tradițiile sale, iar noi suntem un popor cu tradiții vinicole bogate și vinuri excepționale. Am avut onoarea ca Vinul Moldovei să fie „invitatul special” al acestui eveniment, considerat unul de elită în lumea întreagă,fapt ce denotă un semn de mare încredere, iar noi am demonstrat că avem capacitatea să ne prezentăm la cel mai înalt nivel și putem să ne ridicăm la standardele și gusturile internaționale. Savurând un pahar din Vinul Moldovei, oaspeții au avut posibilitatea să simtă unicitatea și autenticitatea produselor moldovenești.”

Despre conceptul Gault & Millau

Pentru prima dată, revista „Gault & Millau” a apărut în Franța în anul 1962, la inițiativa a doi jurnaliști pasionați de gastronomie, Henri Gault si Christian Millau, sub forma unui ghid independent al restaurantelor. Conceptul s-a răspândit vertiginos în 20 de țări, astăzi fiind un punct de referință în gastronomie pe toate continentele. Experiența „Gault & Millau” în Polonia și Ungaria reprezintă un bun indicator al dezvoltării accelerate a ofertei gastronomice și a standardelor din această industrie.

Despre Oficiul Național al Viei și Vinului

Oficiul Național al Viei și Vinului promovează vinurile de calitate, expresie a terroir-ului și tradițiilor locale, parte a culturii gastronomice din Moldova, acestea fiind componente centrale ale produsului turistic țării. Aproximativ 150 mii persoane își câștigă veniturile din industria vitivinicolă, iar 30 turiști aduși în țară generează cel puțin un loc de muncă nou. Datele Oficiului Național al Viei și Vinului arată că, în 2017, Polonia a fost cel mai mare cumpărător de vinuri moldovenești, unde au ajuns 14 la sută din total exporturilor de vinuri.

 

 


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved