Vinurile din Moldova au câștigat 37 de medalii de aur la concursul internațional din Polonia


galicja-vitis

Vinul Moldovei a cucerit prin calitate europeană juriul Concursului Internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat în Polonia. 16 producători autohtoni de vinuri, uniți sub brandul național vinicol „Wine of Moldova”, au fost recompensați cu 37 de medalii de aur – un record pentru ediția din acest an a concursului.

„Polonia este, la ora actuală, cel mai mare importator de vinuri moldovenești îmbuteliate. Dacă anul trecut am intrat în concurs cu circa 50 de mostre, la această ediție, practic, ne-am dublat prezența și ne bucură faptul că aprecierea juriului a scos în evidență evoluția calitativă incontestabilă a „Wine of Moldova”, a menționat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Vinurile intrate în concurs au fost analizate de un juriu alcătuit din oenologi și somelieri cu experiență, punctajul maxim fiind de 100 de puncte. 16 producători de vinuri din Republica Moldova au prezentat 85 de mostre de vin, care au concurat la 8 categorii de bază.

Bostavan, Fautor, Basarabia-Lwin Invest, Albastrele Wines, Purcari, Vinaria din Vale, Salcuta, Migdal-P, Chateau Vartely, Alianta-Vin, Doina Vin, Castel Mimi, Vinaria Nobila și Maurt au împărțit între ei 35 de medalii de aur (cel puțin 86 puncte), iar producătorii Garling și Tomai au adus acasă cele mai importante distincții: „Champion Gold Medal” (90 puncte) și, respectiv, „Grand Gold Medal” (92 puncte). Alte peste 40 de mostre „Wine of Moldova” au fost apreciate cu medalii de argint.

Vinificatorii din țara noastră au ajuns lideri detașați în clasamentul câștigătorilor, după ce au concurat cu alți peste 400 de producători din 9 țări.

În 2017, Polonia a importat 7.467.896 sticle de vin din Republica Moldova, indicator care o clasează pe locul I la nivel mondial. La capitolul „valoarea exporturilor” Polonia se află pe locul III, după China și România, cu 9.044.889 USD.


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved