Ziua Vinului 2015, într-un nou format

noutati

Panglica_700x70_1_Preview

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) anunță despre faptul că manifestările dedicate Zilei Naționale a Vinului 2015 vor avea loc într-un concept diferit față de anii precedenți.

ONVV se află acum în discuții cu Agenția Turismului a Republicii Moldova, cu asociațiile din domeniul turismului și vinăriile autohtone, pentru a definitiva programe turistice atractive și oferte speciale care să fie pe placul concetățenilor și vizitatorilor țării noastre pasionați de vinul autohton. Oficiul va oferi o alternativă modernă festivităților dedicate Zilei Naționale a Vinului. Astfel, în perioada 3-4 octombrie 2015, toți doritorii de a savura vinurile Moldovei de calitate, vor avea posibilitatea să viziteze producătorii de vinuri la ei acasă.

Decizia de astăzi vine după ce, pe data de 14 septembrie, organizatorii evenimentului – Consiliul de coordonare al ONVV, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și conducătorii companiilor vitivinicole autohtone – întruniți într-o ședință comună extraordinară, au propus și au votat să se renunțe la activitățile tradiționale legate de Ziua Vinului, planificate pentru 3-4 octombrie 2015 în Piața Marii Adunări Naționale.

Comisia republicană, stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 492 din 24.04.2003 cu privire la organizarea și desfășurarea sărbătorii Ziua Națională a Vinului, a analizat situația și a confirmat că, în circumstanțele create, organizarea evenimentului nu este posibilă din motive de securitate.

În acest an, ONVV a preconizat un buget de 2,8 milioane de lei pentru organizarea evenimentului, bani alocați din Fondul Viei și Vinului.

Despre Oficiul Național al Viei și Vinului

 Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în domeniu.

Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie”.


Copyright © 2008-2020 - Wine Of Moldova | All Rights Reserved